Belépés
Császármorzsa
... 5 dg margarin, 5 evőkanál cukor, csipet só, 35 dg liszt, 10 dg darabolt dió, 5 dg mazsola, tej, 4 dl tejszín, 10 dg étcsokoládé.

Elkészítése:

A tojások sárgáját a cukorral, sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és fokozatosan a tejet, lisztet úgy, hogy sűrű csomómentes maszszát kapjunk. Lazán hozzákeverjük a keményre vert tojásfehérjét. T...
Csokis keksz
... A cim csalóka !!
18 dkg vaj
22 dkg cukor
1 cs van.cukor
1 tojás
38 dkg liszt
1 cs sütöpor 1 dkg os
pici só
tej

A vajat a cukorral és a van. cukorral habosra keverni .A liszetet a sütőporral és a pici sóval szintén .
A vajas masszába önteni egy kevés tejet , majd 2- 3 kávéskanál Nescacaóval , meg 1 db tojással összekevern...
Hatlapos
... öntjük a pirított cukornak és állandó keverés közt megfőzzük. Majd töltjük vele alapokat
Krémes lap tölteléke

1 liter tejet felforralunk 5 tojássárgáját felkeverni 25 dkg cukorral 5 kanál liszttel ha fel forrt a tej hozzá adni ezt a keveréket és állandó keveréssel meg főzni 5 tojás fehérjét hozzáadjuk, de előbb felverjük habbá 10 dkg cukorral és össze kavarjuk a fő...
Kossuth kifli
Kossuth kifli

12 tojás 14 evőkanál cukor 12 kanál liszt 5 dkg zsír a tojások sárgáját a zsírral kikeverni habosra a tojásfehérjét a cukorral verjük, fel majd összeadjuk, és bele tesszük a lisztet melybe egy sütőport kevertünk. Ki zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk tetejére darabos diót, szórunk, majd sütjük, ha kisült hagyjuk egy kicsit hűlni és pogácsaszag...
Vegyes sütik
... evőkanál lisztet ürüre főzzünk, és összekavarjuk a kikevert vajjal rumot, vaníliát is keverünk, hozzá majd töltjük vele a lapot.

Néger kocka

4 tojássárgáját 20 dkg cukorral 10 dkg zsírral 3 dkg kakaóval 20 dkg liszttel 1 cs. sütőporral s annyi tejjel kavarjuk össze, hogy önthető legyen el. Zsírozott, lisztezett tepsibe sütjük.
Ha kihült 4 tojás fehérjét ...
Fűszeres mézeskalács
... narancshéj,
kevés zsemlemorzsa.

Kerek vagy hosszúkás formát választunk, amit zsiradékkal kikenünk, zsemlemorzsával beszórunk. A vajat vagy margarint keverjük habosra a cukorral, keverjük hozzá az előbb megforralt mézzel a kockára vágott narancshéjat és tegyük hozzá a felhabosított tojásokat, végül lisztet, fűszereket, szalalkálit keverjünk bele. Ezután öntsük az...
Almás-aszalt szilvás torta
... őrölt mandula
1 dl tejszín
8 szilva (aszalt, kimagozott)




ELKÉSZÍTÉS

A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és 1 liter vízben 10 dkg porcukorral felforraljuk. A meghámozott, kimagozott almákat négyfelé vágjuk, a szirupba tesszük, és 5 percig főzzük. Az almákat kivesszük, lecsöpögtetjük, és negyedekre vágjuk. Kerek tortaformát sütőpap...
Aszalt gyümölcsös kosárkák
... narancs

A díszítéshez:
1 narancs
2 evőkanál cukor



ELKÉSZÍTÉS

A díszítéshez hosszú vékony csíkokra vágjuk a narancs héját, majd 1 dl vízzel és a cukorral mély lábasba öntjük, felforraljuk, és 10 percig kislángon főzzük. A vegyes gyümölcsöt hosszú, vékony csíkokra vágjuk, majd kis kockákra. A ricottát habosra keverjük, majd hozz...
Almás szelet
...
40 dkg cukor,
40 dkg reszelt alma,
10 dkg darált dió,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
40 dkg liszt.

A zsírt a tojá...
Bögre tészta
... vagy kefír
1 sütőpor vagy késhegynyi szalakáli
1 mokkáskanál őrölt fahéj
tetejére teszés szerint meggy, vagy darabos dió vagy bármilyen gyümölcs.

A 2 tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alkatrészt, és jól kidolgozzuk.
A tepsit kivajazva kilisztezve megtöltjük a híg állagu tésztával.
A tetejére pl: ha meggyet rakunk , kim...
Finom gyümölcskenyér (igen jó
...

6 tojás sárgáját elkeverünk habosra 15 deka cukorral és 1/2 csomag vanilincukorral, azután 3 evőkanál világos zsemlyemorzsát és 1 csomag sütőport is adunk hozzá, majd legvégül a hat tojásfehérje keményre vert habját.

Felét nagyobb püspökkenyér-formába tesszük, és közepére összesen 35-40 deka gyümölcsös keveréket teszünk vagdalt fügéből, cukrozott narancsból,...
Gyümölcskalács
...
10 dkg vaj,
15 dkg cukor,
3 tojás,
1 citrom reszelt héja,
10 dkg liszt,
1 evőkanál rum,
30-35 dkg gyümölcs.

Keverjük habosra a vajat a cukorral, a tojással. Adjuk hozzá a lisztet, a reszelt citrom héját, és végül a rumot. Öntsük a masszát sütőformába, rakjuk ki a tetejét gyümölccsel és előmelegített, közepesnél melegebb sütőben...
Ribizlis sütemény
...
ribizli.

A piskótát megsütjük, majd kettévágjuk, és a következő krémmel töltjük meg: a tejből a búzadarával tejbedarát főzünk és kihűtjük. Közben habosra keverjük a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, hozzákeverjük a kihűlt darát, és a ribizlit. Alaposan kikeverjük, és ezzel töltjük meg a piskótát. A felső lapot bevonjuk citrommázzal, tetejére ribizlit ...
Császárrétes
...

Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 20 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 3 dl tejföl, 10 dkg búzadara, 8 tojás, 4 dkg zsemlemorzsa, 6 dkg mandula, 1,5 dl tej.
A vajat a tojások sárgájával és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a búzadarát, és végül a habbá vert tojásfehérjét. Az előkészített réteslapot vastagon meghintjük zsemlemorzsával, megtöltjük, feltekerjük...
Piskóta 3
... liszt
keshegynyi sutopor
1/2 csomag vanilias cukor

Szétválasztod a tojásokat. A fehérjébe beleteszel 1 kanál cukrot, a sárgájába 5 kanál cukrot. Habosra kikevered a sárgájat a cukorral, majd felvered a tojásfehérjét.

Ha ez kész, beleteszed a liszt felét a sárgájaba, kikevered, majd a hab felét a sárgájába - ezt óvatosan beleforgatod, majd jön a mási...
Tiramisu
... babapiskóta, 4 tojássárgája, 3 tojásfehérje, 8 dkg finom kristálycukor, 0,6 dl tej, 3,5 dl hideg feketekávé, 1 evőkanál kakaópor

Tűzálló tálban habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral. Ha könnyű és krémes, hozzáadjuk a tejet és kikeverjük. A tálat forrásban lévő víz fölé helyezzük, és gőz fölött addig keverjük, amíg a krém besűrűsödik, majd hűlni hagyjuk.
A ma...
Bajor csokis körtetorta
... 10 percig főzzük a körtéket. A levükben hagyjuk kihűlni, majd lecsöpögtetjük, és másnapig hűtőbe tesszük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A tejet felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig verjük. Lassanként hozzáöntjük a tejet, majd kislángon sűrűre főzzük. Amint sűrűsödik, levesszük a tűzről. A kinyomkodott zselatint a krémhez keverjük, majd a vaníliát is hozzá...
Banános-mandulás torta
... kerek gyümölcstortaformába simítjuk, a tojássárgájával megkenjük, villával megszurkáljuk, és a hűtőbe tesszük. A mandulás krémhez a tojást és a tojássárgáját habosra keverjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mandulát, a kukoricakeményítőt és a tojásokat. A citrom és a narancs héját lereszeljük, a levüket kinyomjuk. A bort a cukorral, a citromlével, a citrom-...
Citromfelfújt
... tej
7 dkg cukor
4,5 dkg liszt
3 dkg vaj
3 tojás

cukor



ELKÉSZÍTÉS

4 kis agyag sütőformát kivajazunk, az aljukat és a széleiket cukorral meghintjük, majd a fölösleget lerázzuk róluk. A citromhéjat finomra reszeljük. A citrom levét kinyomjuk, negyed kávéskanálnyit félreteszünk, a többit az aromával összekeverjük. 4 ev...
Citromkrémes torta
... összegyúrjuk. Beledolgozzuk a vizet, és a masszából golyót formálunk. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. 1 citrom héját lereszeljük, és mindkét citrom levét kinyomjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a levet. Az olvasztott vajjal összekeverjük. 23 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, a tésztát belesimítjuk, a citromos k...
1 2 3 .........225 226 ....337 338 ....449 450 451 
Címkék: tojások sárgáját, olvasztott margarint, keményre vert, pici sóval, vajas masszába, kevés tejet, pirított cukornak, zsírral kikeverni, cukorral verjük, lisztet melybe, sütőport kevertünk, kicsit hűlni, kikevert vajjal, vajat vagy, előbb megforralt, kockára vágott, felhabosított tojásokat, vaníliarudat hosszában, szirupba tesszük, almákat kivesszük, díszítéshez hosszú, narancs héját, cukorral mély, vegyes gyümölcsöt, ricottát habosra, cukorral habosra, többi alkatrészt, tepsit kivajazva, reszelt citrom, masszát sütőformába, tetejét gyümölccsel, piskótát megsütjük, következő krémmel, búzadarával tejbedarát, vaníliás cukorral, kihűlt darát, felső lapot, tojások sárgájával, habbá vert, előkészített réteslapot, fehérjébe beleteszel, liszt felét, tálat forrásban, krém besűrűsödik, levükben hagyjuk, zselatinlapokat hideg, tejet felforraljuk, cukorral fehéredésig, kinyomkodott zselatint, krémhez keverjük, tojássárgájával megkenjük, hűtőbe tesszük, mandulás krémhez, tojássárgáját habosra, levüket kinyomjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.