|
|
|
... 5 dg margarin, 5 evőkanál cukor, csipet só, 35 dg liszt, 10 dg darabolt dió, 5 dg mazsola, tej, 4 dl tejszín, 10 dg étcsokoládé.
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral, sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és fokozatosan a tejet, lisztet úgy, hogy sűrű csomómentes maszszát kapjunk. Lazán hozzákeverjük a keményre vert tojásfehérjét. T... |
|
|
|
|
|
|
|
... A cim csalóka !!
18 dkg vaj
22 dkg cukor
1 cs van.cukor
1 tojás
38 dkg liszt
1 cs sütöpor 1 dkg os
pici só
tej
A vajat a cukorral és a van. cukorral habosra keverni .A liszetet a sütőporral és a pici sóval szintén .
A vajas masszába önteni egy kevés tejet , majd 2- 3 kávéskanál Nescacaóval , meg 1 db tojással összekevern... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... öntjük a pirított cukornak és állandó keverés közt megfőzzük. Majd töltjük vele alapokat
Krémes lap tölteléke
1 liter tejet felforralunk 5 tojássárgáját felkeverni 25 dkg cukorral 5 kanál liszttel ha fel forrt a tej hozzá adni ezt a keveréket és állandó keveréssel meg főzni 5 tojás fehérjét hozzáadjuk, de előbb felverjük habbá 10 dkg cukorral és össze kavarjuk a fő... |
|
|
|
|
|
|
|
Kossuth kifli
12 tojás 14 evőkanál cukor 12 kanál liszt 5 dkg zsír a tojások sárgáját a zsírral kikeverni habosra a tojásfehérjét a cukorral verjük, fel majd összeadjuk, és bele tesszük a lisztet melybe egy sütőport kevertünk. Ki zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk tetejére darabos diót, szórunk, majd sütjük, ha kisült hagyjuk egy kicsit hűlni és pogácsaszag... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanál lisztet ürüre főzzünk, és összekavarjuk a kikevert vajjal rumot, vaníliát is keverünk, hozzá majd töltjük vele a lapot.
Néger kocka
4 tojássárgáját 20 dkg cukorral 10 dkg zsírral 3 dkg kakaóval 20 dkg liszttel 1 cs. sütőporral s annyi tejjel kavarjuk össze, hogy önthető legyen el. Zsírozott, lisztezett tepsibe sütjük.
Ha kihült 4 tojás fehérjét ... |
|
|
|
|
|
|
|
... narancshéj,
kevés zsemlemorzsa.
Kerek vagy hosszúkás formát választunk, amit zsiradékkal kikenünk, zsemlemorzsával beszórunk. A vajat vagy margarint keverjük habosra a cukorral, keverjük hozzá az előbb megforralt mézzel a kockára vágott narancshéjat és tegyük hozzá a felhabosított tojásokat, végül lisztet, fűszereket, szalalkálit keverjünk bele. Ezután öntsük az... |
|
|
|
|
|
|
|
... őrölt mandula
1 dl tejszín
8 szilva (aszalt, kimagozott)
ELKÉSZÍTÉS
A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és 1 liter vízben 10 dkg porcukorral felforraljuk. A meghámozott, kimagozott almákat négyfelé vágjuk, a szirupba tesszük, és 5 percig főzzük. Az almákat kivesszük, lecsöpögtetjük, és negyedekre vágjuk. Kerek tortaformát sütőpap... |
|
|
|
|
|
|
|
... narancs
A díszítéshez:
1 narancs
2 evőkanál cukor
ELKÉSZÍTÉS
A díszítéshez hosszú vékony csíkokra vágjuk a narancs héját, majd 1 dl vízzel és a cukorral mély lábasba öntjük, felforraljuk, és 10 percig kislángon főzzük. A vegyes gyümölcsöt hosszú, vékony csíkokra vágjuk, majd kis kockákra. A ricottát habosra keverjük, majd hozz... |
|
|
|
|
|
|
|
...
40 dkg cukor,
40 dkg reszelt alma,
10 dkg darált dió,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
40 dkg liszt.
A zsírt a tojá... |
|
|
|
|
|
|
|
... vagy kefír
1 sütőpor vagy késhegynyi szalakáli
1 mokkáskanál őrölt fahéj
tetejére teszés szerint meggy, vagy darabos dió vagy bármilyen gyümölcs.
A 2 tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alkatrészt, és jól kidolgozzuk.
A tepsit kivajazva kilisztezve megtöltjük a híg állagu tésztával.
A tetejére pl: ha meggyet rakunk , kim... |
|
|
|
|
|
|
|
...
6 tojás sárgáját elkeverünk habosra 15 deka cukorral és 1/2 csomag vanilincukorral, azután 3 evőkanál világos zsemlyemorzsát és 1 csomag sütőport is adunk hozzá, majd legvégül a hat tojásfehérje keményre vert habját.
Felét nagyobb püspökkenyér-formába tesszük, és közepére összesen 35-40 deka gyümölcsös keveréket teszünk vagdalt fügéből, cukrozott narancsból,... |
|
|
|
|
|
|
|
...
10 dkg vaj,
15 dkg cukor,
3 tojás,
1 citrom reszelt héja,
10 dkg liszt,
1 evőkanál rum,
30-35 dkg gyümölcs.
Keverjük habosra a vajat a cukorral, a tojással. Adjuk hozzá a lisztet, a reszelt citrom héját, és végül a rumot. Öntsük a masszát sütőformába, rakjuk ki a tetejét gyümölccsel és előmelegített, közepesnél melegebb sütőben... |
|
|
|
|
|
|
|
...
ribizli.
A piskótát megsütjük, majd kettévágjuk, és a következő krémmel töltjük meg: a tejből a búzadarával tejbedarát főzünk és kihűtjük. Közben habosra keverjük a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, hozzákeverjük a kihűlt darát, és a ribizlit. Alaposan kikeverjük, és ezzel töltjük meg a piskótát. A felső lapot bevonjuk citrommázzal, tetejére ribizlit ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 20 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 3 dl tejföl, 10 dkg búzadara, 8 tojás, 4 dkg zsemlemorzsa, 6 dkg mandula, 1,5 dl tej.
A vajat a tojások sárgájával és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a búzadarát, és végül a habbá vert tojásfehérjét. Az előkészített réteslapot vastagon meghintjük zsemlemorzsával, megtöltjük, feltekerjük... |
|
|
|
|
|
|
|
... liszt
keshegynyi sutopor
1/2 csomag vanilias cukor
Szétválasztod a tojásokat. A fehérjébe beleteszel 1 kanál cukrot, a sárgájába 5 kanál cukrot. Habosra kikevered a sárgájat a cukorral, majd felvered a tojásfehérjét.
Ha ez kész, beleteszed a liszt felét a sárgájaba, kikevered, majd a hab felét a sárgájába - ezt óvatosan beleforgatod, majd jön a mási... |
|
|
|
|
|
|
|
... babapiskóta, 4 tojássárgája, 3 tojásfehérje, 8 dkg finom kristálycukor, 0,6 dl tej, 3,5 dl hideg feketekávé, 1 evőkanál kakaópor
Tűzálló tálban habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral. Ha könnyű és krémes, hozzáadjuk a tejet és kikeverjük. A tálat forrásban lévő víz fölé helyezzük, és gőz fölött addig keverjük, amíg a krém besűrűsödik, majd hűlni hagyjuk.
A ma... |
|
|
|
|
|
|
|
... 10 percig főzzük a körtéket. A levükben hagyjuk kihűlni, majd lecsöpögtetjük, és másnapig hűtőbe tesszük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A tejet felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig verjük. Lassanként hozzáöntjük a tejet, majd kislángon sűrűre főzzük. Amint sűrűsödik, levesszük a tűzről. A kinyomkodott zselatint a krémhez keverjük, majd a vaníliát is hozzá... |
|
|
|
|
|
|
|
... kerek gyümölcstortaformába simítjuk, a tojássárgájával megkenjük, villával megszurkáljuk, és a hűtőbe tesszük. A mandulás krémhez a tojást és a tojássárgáját habosra keverjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mandulát, a kukoricakeményítőt és a tojásokat. A citrom és a narancs héját lereszeljük, a levüket kinyomjuk. A bort a cukorral, a citromlével, a citrom-... |
|
|
|
|
|
|
|
... tej
7 dkg cukor
4,5 dkg liszt
3 dkg vaj
3 tojás
só
cukor
ELKÉSZÍTÉS
4 kis agyag sütőformát kivajazunk, az aljukat és a széleiket cukorral meghintjük, majd a fölösleget lerázzuk róluk. A citromhéjat finomra reszeljük. A citrom levét kinyomjuk, negyed kávéskanálnyit félreteszünk, a többit az aromával összekeverjük. 4 ev... |
|
|
|
|
|
|
|
... összegyúrjuk. Beledolgozzuk a vizet, és a masszából golyót formálunk. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. 1 citrom héját lereszeljük, és mindkét citrom levét kinyomjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a levet. Az olvasztott vajjal összekeverjük. 23 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, a tésztát belesimítjuk, a citromos k... |
|
|
|
|
|